Bakktjønna

Fottur
Lengde:
Ca. 3,5 km runde
Varighet:

1 time

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her
Gradering: Enkel +
Passer:
Voksen, barn,

Bakktjønna er en ukjent perle i Malvikmarka. Nært bebyggelse, men allikevel er det liten sjenanse av naboer. Du finner flere hytter i området rundt tjønna.

Rundt selve tjønna går det en sti, denne er best tigjengelig på vår/sommer/høst. Runden er 2,2 km, stien kan være litt gjengrodd mellom nr 2 og 4, men vi forsøker stadig og rydde vei. Området er rikt på bær og sopp, og det er et yrende dyreliv på stedet. På turer her kan man treffe ekorn, mus, elg, rådyr, skogsfugl og ikke minst tranen. Tranen markerer hvert år våren for oss, den hekker nemlig ved tjønna.

På vinteren kan man isfiske på tjønna og dersom isen ikke er snøbelagt, så kan man gå på skøyter. Både sommer/vår og høst kan man fiske i tjønna, men fisken her er veldig sky. Det er ikke så lett og få den på kroken.

Vil fraråde bading i tjønna, da den er omtrent “bunnløs”, dvs den har skikkelig myrbunn som gir etter når du går ut i den. I tillegg er Bakktjønna drikkevannet til bolighusene rundt området. Malvik kommune jobb… (mer)er med at beboerne rundt her skal få drikkevann fra Jonsvatnet på lik linje med andre beboere i Malvik.

På sommeren kan man kjøre opp til demningen ved tjønna, men på vinteren må man parkere nede på hovedveien. Ved demningen er isen veldig farlig, så unngå å gå utpå den akkurat her.
Kilde: lommekjent.no