Kultur og fritid

Kalender 2017

Delta eller kom å se på:

 • Jervfjellrennet 5/3 

  Turrenn for hele familien – start på Jervskogen og mål i Mostadmark (17 km).
  Skyttelbuss mellom målgang og start.
  For mer informasjon, se Hommelvik IL sine nettsider:  Jervfjellrennet
  <<mellomrom>>
 • Mostadmark Jubileumsrevy – Opplagt, itj nedlagt 25/3
  UL Mostingen planlegger storstilt feiring.  Nøyaktig 40 år etter stiftelsesdagen den 25. mars i 1977 inviterer Ungdomslaget Mostingen til revyforestilling, underholdning og dans i Mostadmark samfunnshus. Det markeres med en “best of”-revy! Det blir både kjente og kjære nummer, samt noe nytt.Forstilling også 1/4 , Bruket kulturhus i Hommelvik.
  <<mellomrom>>
  Les også:

 • Volla rundt 22/5
  Bli med på en hyggelig gåtur.
  Start og innkomst ved kjeller på Mostadmark Kapell (tidligere barnehagen). kaffesalg.
  <<mellomrom>>
 • Mostadmark Skytterlag – Mostadmarkstevnet 22.-25./5
  Ett av i alt sju stevner skytterlagets står som arrangør for i perioden mai – september, se  årets terminliste

  <<mellomrom>>

  <<mellomrom>>

 • Opera Jernverket 7/7,  8/7 og 9/7
  presenterer Forbudsrepublikken – en humoristisk operasatire i tre akter av Jon M. Skogstad og Håkon M. E. Sundaune. Vi møter et samfunn som har blitt for stramt. Folket er kuet og ufrihet råder. Inn kommer livsnyteren Prins Mild og den strenge kanslerens datter faller pladask. Kanslerens avdøde kone materialiserer seg, og sammen med den kloke bartenderen sprer hun livsvisdom. Vil den steile og maktsyke greven snu i sin strenge anskuelighet? Vil de unge, elskende få hverandre? Vil folket gjenerobre sin frihet? Møt opp og se hva som skjer!
  <<mellomrom>>
  Se egen facebook side: Opera Jernverket
  <<mellomrom>>
  Les også:

 • Foldsjøen rundt 3/9
  Turmarsj fra Mostadmark Kapell og rundt Foldsjøen, ca 12 km langt. Start og målgang ved kapellet. Salg av forfriskninger ved …
  <<mellomrom>>
 • Vennafjellet Opp  3/9

  Løpet har både en konkurranse- og trimklassen. Vennafjellet ligger i Selbu i Sør-Trøndelag. Løypa er på 4,7 km og løfter løperne 424 høydemeter opp til den karakteristiske kuppelen, (tidligere betjent radaranlegg for NATO). Målgang er 697 moh. Herfra har du en enestående utsikt hvor mye av Midt-Norge beskues med Trondheimsfjorden i nord.  Løpet ble første gang arrangert i 2015 etter initiativ av Tomas Renå.

Løpet har eget nettsted: Vennafjellet Opp

Ute på tur på egen hånd

Foldsjøen er Trondheimregionens nest største innsjø. Foldsjøen ligger 12 km fra Hommelvik. Foldsjøen benyttes både sommer og vinter til bla. fiske, bading, padling, ski og skøyter, rekreasjon og friluftsliv.

I utfartsterrenget rundt Foldsjøen og Mostadmark er det et nett av skogs- og bygdeveier som fører ut i marka, til naturperler som ønsker friluftsfolket velkommen. Flere steder finnes det merkede turløyper til bruk både sommer og vinter.

Gjennom Mostadmark, Vollen og Verketsområdet går Pilegrimstien som er en del av Den Store Romboleden som går fra Uppsala, gjennom Ljusnedal, Tydal, Selbu og til Trondheim.

Vinter

 

Sommer