Mye jobb med sau i sommer.

I helga fikk jeg en bestemt men vennlig oppfordring, både som aktiv bruker av marka rundt oss og som grunneier, om å hjelpe til med å holde grinder lukket og gjerder i orden. Tenkte det kunne være greit å dele med alle. Det har vært mye jobb med sau i sommer. På denne måten er vi til god hjelp når sauebøndene i bygda vår skal holde dyra sine ut fra innmark og privat eiendom. Samtidig fikk jeg nyttig og god kunnskap om hvorfor dette er så viktig. Får sauene først smaken på det gode liv inne på innmark, vil søyene ha en ting i hodet når de slippes ut med lammene sine: De vil komme seg fortest mulig inn på saftig innmark. Dette bidrar ikke til å holde flokken samlet, for har de først fått erfaring med det gode liv er de vanskelig å stoppe. Så kjære sambygdinger, vi får bare fortsette å lukke grindene etter oss og oppfordre andre til å passe på det også. I tillegg må vi med gjerdeplikt fortsette å ta runder med vedlikehold på egne gjerder.  Gjør vi dette og sauebonden sitt, så vil sauene fortsette å holde utmarka i hevd. Sauer er allrighte dyr og vi trenger beitedyr i Mostadmark.

Vennlig hilsen aktiv turgåer og grunneier.

Legg igjen en kommentar